Protokoll fört vid Strömmadals Vägförenings årsmöte

 

Datum: 2001-04-04

Plats: Värmdö Bygdegård, Hemmesta

Närvarande: Ca 40 personer representerande 30 fastigheter

 

1.                                      Ordföranden Bengt Skugge hälsade alla välkomna, presenterade styrelsen och förklarade mötet öppnat.

 

2.                                      Dagordningen föredrogs och godkändes.

 

3.                                      Årsmötet ansågs behörigt utlyst.

 

4.                                      Till respektive mötesordförande och sekreterare valdes sittande; Bengt Skugge och Anna Hamster Pegelow.

 

5.                                      Till justeringsmän valdes Arne Jansson och Lennart Lindahl.

 

6.                                      Styrelsens verksamhetsberättelse samt den ekonomiska redovisningen godkändes utan synpunkter. Ordföranden förtydligade här att diverse-posten under årets utgifter innefattar den tidigare annonserade avgiften till Lantmäteriet.

 

7.                                      Revisorernas muntliga redovisning godkändes.

 

8.                                      Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.

 

9.                                      a) Namnkommitténs förslag till nya vägnamn i Strömmadal bifölls, med ändringen att Badvägen ändras till Badsjövägen.

 

b) I frågan om åtgärder för underhåll av Strömmadalsvägen och för att minska fortkörandet på Strömmadalsvägen föredrogs först en kort historik om problemet med farthinder. Härefter föreslogs följande alternativ; 1) skapa permanenta ”midjor” på vägen, 2) återgå till grusväg, 3) tillsätta en vägöversynskommitté för att fastställa en mer långsiktig plan, 4) ta in extern expertbedömning för att fastställa en mer långsiktig plan, och 5) styrelsens förslag med kompletterande asfaltering och permanenta asfaltpucklar.

I en första omröstning godkändes styrelsens förslag. Vid en senare omröstning, då frågorna belysts ytterligare, fastställdes dock att styrelsen får i uppdrag att titta vidare på en lösning av problemet. På kort sikt skall lagning av potthål i asfalten göras och suggor eller dylikt skall sättas ut som farthinder.

 

10.                                  Förslag till omkostnadsersättning för styrelsen godkändes.

 

11.                                  Förslag till omkostnadsersättning för revisorerna godkändes.

 

12.                                  Styrelsens förslag till arbetsplan godkändes ej med anledning av utebliven asfaltering och skapande av fartpucklar (enligt punkt 9-b-5 ovan). Arbetsplanen kompletteras även med följande tillägg; 1) reparation av de bänkar och staket som snöröjningen haft sönder, 2) diket längs Omvägen bör åtgärdas och skall ses över vid vägsynen. Med dessa tillägg och ändringar kunde arbetsplanen godkännas.

 

13.                                  Förslag till inkomst- och utgiftsstat för år 2001 godkändes efter att utgift för asfaltering bortfallit samt att banklån ej skall upptagas (enligt punkt
9-b-5 ovan).

 

14.                                  Efter valberedningens presentation kunde mötet godkänna följande styrelseledamöter:

Bengt Skugge, Hans Widmark och Anna H. Pegelow med ett år kvar av mandatperioden, samt Jan Borgman (omvald för endast ett år, vid nästa årsmöte behövs därför fyllnadsval av ledamot på ett år) och Trond Björkan (omvald för två år).

 

15.                                  Som suppleanter godkändes:

Marit Sundberg och Arne Janson med ett år kvar av mandatperioden, samt Lars Hedrén (omvald för två år) och Lars-Ove Eriksson (nyvald för två år).

 

16.                                  Bengt Skugge omvaldes till styrelsens ordförande.

 

17.                                  Mötet godkände följande revisorer:

Bo Hellqvist (med ett år kvar av mandatperioden) samt Catrin Furubom (nyvald för två år). Som revisorssuppleant Helena Sundby (nyvald för ett år).

 

18.                                  Valberedning: Thomas Flodman och Petra Dalberg (nyvalda för ett år).

 

19.                                  Arbetsdagskommitté för år 2001 består av Leif Larsson, Lars-Ove Eriksson, Hans Widmark, Malte Hellefors m.fl.

 

20.                                  Övriga frågor varom beslut icke kan fattas:

- Styrelsen meddelade att Länsstyrelsen hotar att dra Vägföreningen inför Vattendomstolen om inte dämningen av Kroksjön tas bort.

- Medlemmarnas klagomål angående vinterns snöröjning framkom och styrelsen förklarade problemet med att finna lämplig entreprenör för uppdraget. Eventuellt kan ordnas så att snöröjningen under kommande vinter utförs av Kopparmora Entreprenad istället.

 

 

21.                                 Protokoll från årsmötet kommer att anslås på anslagstavlorna.

 

22.                                 Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat.

                    

 

 

 

Vid protokollet                                                                            Ordförande

 

 

 

Anna Hamster Pegelow                                                        Bengt Skugge

 

 

 

Justeras