Bakgrundsinformation för
extra föreningsstämman 12 november 2015

Det extramöte som medlemmarna fått kallelse till hålls för att skapa samsyn och gemensam uppfattning om andelstalen/fördelningen av vår gemensamma investering för förbättringen av vår huvudväg.

De andelstal vi har idag gäller fördelning av kostnader får den löpande driften (underhållet) av vår anläggning ( vägar, belysning, pumpen, skyltar mm) och är som följer nedan:
För tomt där någon (inte nödvändigtvis fastighetsägaren) är folkbokförd (permanentboende) är andelstalet = 9.
För bebyggd tomt där ingen är folkbokförd (fritidsboende) är andelstalet = 6.
För obebyggd tomt är andelstalet = 1.
Exempel: Om årsavgiften satts till 2467 kr för permanentboende så blir årsavgiften för fritidsboende = 1645 kr och för obebyggd tomt = 274 kr, dvs de förhåller som 9, 6 och 1.

De andelstal vi skall diskutera på extrastämman gäller fördelningen av kostnaderna för den investering vi kommer att göra i vår anläggning i samband med att vi får kommunalt vatten och avlopp. Dessa andelstal kommer inte att bli desamma som för driften. Vi gör ju en gemensam entreprenad med kommunen när de skall jobba med Vatten och avlopp och gräva upp våra vägar. Föreningen tar då upp lån till detta som vi kommer att återbetala på 20-25 år.

Vi känner att det är bra och viktigt att ha detta möte innan vi har föreningsmöte med Lantmäteriet gällande andelstalen och andra beslut, som de skall ta i framtida förrättning. Kallelse till möte i december med Lantmäteriet kommer till alla medlemmar i november. Vad gäller nuvarande andelstal för drift och underhåll kommer de nog att kvarstå som idag.